DJ Premier Blog » Blog Archive » Premier Changed My Life Mini Docu (Dutch)

Premier Changed My Life Mini Docu (Dutch)

Ter gelegenheid van ‘Premier Changed My Life’ heeft Hussein Suleiman samen met Terrence Loos een aantal Nederlandse producers geïnterviewd. Onder andere FS Green en SirOJ legden uit hoe DJ Premier hun leven voorgoed veranderde.

De tickets voor deze unieke avond zijn nu verkijgbaar via sugarfactory.nl , café de Duivel in Amsterdam en Gorilli Concept Store in Rotterdam. De kaarten kosten 15 EURO. De deuren gaan open om 19.30 en de show begint 20.00. Sugar Factory is gevestigd op de Lijnbaansgracht 238 te Amsterdam.

Well known Dutch hip hop producers talk about DJ Premier. Props to Hussein Suleiman and everybody of Daily Paper for their phat work…


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

9 Responses to “Premier Changed My Life Mini Docu (Dutch)”


 • Comment from donrif

  Goddamn, there is a Doswell or some shit instrumental, not professional!!

 • Comment from Kasper

  Wish I spoke German -.-

 • Comment from Rob

  These guys are from the Netherlands, they speak Dutch there, not German..

 • Comment from Aria

  These producers are a joke. The only good one is Hayzee, the rest of them just steals from DJ Premier using the same sample, how is that being creative? We shouldn’t be glad with this album, the rappers on it are horrible. DJ Premier the genius shouldn’t be mentioned on a album with wack rappers. We certainly have real rappers, but they ain’t on that tape. It’s like putting Soulja Boy on a Premier beat, it doesn’t make any sense. One rapper actually calls himself Tell’Em. Come on son

 • Comment from tim

  FS Green a joke? hahahaha

 • Comment from Kurtej

  @ Tim

  Yes. If you are from the Netherlands and you think FS Green is good, then you’re blind. FS Green steals DJ Premier’s samples instead of searching for his own samples, that ain’t the essence of hiphop. That’s just greedy. SirOJ is great at times. I forgot to mention him and Hayzee is great at times as well. But FS Green? He rapes his own beats. Sampling stuff Dilla and Premo already sampled *cough*
  I assume you listen to Hef? Sticks, Rico, Typhoon, Winne, DuvelDuvel should be on this tapes with Hayzee and Delic beats.

 • Comment from tim

  Samples jatten? Dan is Premier ook gaar want hij jat het van degene die het originele heeft gemaakt. Is toch niks mis mee om samples die een andere producer heeft gebruikt te flippen op jouw manier. En FS heeft echt duidelijk een eigen sound. Maakt ook dubstep, elektro shit. Kom op man, FS Green gaat veel verder dan degene die “alleen maar samples jat van Premier” Check m’n youtube account: Tim073. Staan zat beats op die ie niet van Premier heeft gejat.

  SirOJ goed noemen vind ik overdreven. Hij is juist degene die veel Dilla/Premier samples jat (Superster van Jiggy Dje is bijvoorbeeld een Dilla sample). Enigste wat SirOJ met samples doet is loopen en er een heel simpel drumpatroontje onder zetten.

  Hayzee is inderdaad dope en orgineel. En nee, ik luister helemaal geen Nederlandse hiphop, volg alleen de producers 😉

 • Comment from Joelwi

  Waarom zou je specifiek samples van Premier of Jaydee gaan gebruiken?
  Zoek je eigen samples man.. en wees origineel.
  Ik zou het zelf niet eens leuk vinden om te samplen, als ik alleen maar samples van een specifieke DJ/producer zou gebruiken.

 • Comment from Kurtej

  SirOJ is tenminste vaak creatief met beats, iets wat FS Green (vaak) niet is. FS Green mag dan wel een van de beteren zijn, maar dat wil niet percé zeggen dat die goed is. Hij verdient in ieder geval niet op het album te staan in mijn ogen. Premier jat van de originelen? Sorry daar ben ik het ook mee oneens. Premier sampled iets wat nog niet gesampled is of in een andere genre van muziek. FS Green kijkt naar wat Premier vaak sampled en dan is dat de sample voor de beat. Anders flippen is natuurlijk vet, maar dat is bij FS Green zelden. Zoals in het filmpje al wordt aangegeven, ze hebben allemaal gelijk. Het is echt eenvoudig. De techniek die Premier gebruikt is voor 95% van zijn werk altijd al hetzelfde geweest, scratchen op de hook, samplen op zelfde manier, maar hij pikt de perfecte momenten uit een track. Represent bijvoorbeeld is gewoon geniaal. Een sample uit de jaren 20 Ik heb je kanaal bekeken en ik moet zeggen dat ik wel respect heb voor je muzieksmaak. J Dilla, OB4CL PT II. Ik digg FS Green gewoon niet, niet alleen omdat die voor Turk en Hef maakt. Delic en Hayzee moeten dit gewoon doen met (was het maar waar) Terilekst en wat goede Nederlandse hip-hop artiesten. RIP GURU, DILLA, BAATIN


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>